Bygg och anläggning

Ingenstans är det viktigare med skydd mot vädret än på anläggningsområden och byggplatser, både för medarbetare, material, konstruktioner och dyra maskiner. HMS-krav måste följas och nödvändiga certifieringar ska finnas på plats. Vi har överblick över vilka produkter som gäller för din bransch.

Kontakta oss

Oavsett var och hur du arbetar

Produkter för bygg och anläggning har definitivt varit ett tillväxtområde. Därför kommer flera av våra produkter till nytta för detta användningsområde. Det kan vara arbetstält, hantverkartält eller övertäckning av olika typer av arbeten. Våra lösningar är flexibla och kan skalas upp till önskad storlek. Gäller det ett krävande broprojekt? Kanske är en tillfällig hall lösningen? Tillsammans hittar vi svaren och projektets mest ändamålsenliga lösning.

Ska en bro byggas eller renoveras? Behöver arbetet täckas över? Med arbetstält från O.B.Wiik får du skydd mot väder och vind – och arbetsro.

Gjutningsarbeten, membrantäckning, asfaltering och vägmärkning görs nämligen oftast bäst i torrt väder. Därför förläggs sådana arbeten oftast till sommaren. Skydd för väder och vind på bl.a Sundsvallsbron och renoveringen av Mälarbron i Södertälje, öppningsbar klaffbro under hela renoveringen är exempel på vad vi kan åstadkomma. Med tak över huvudet i form av arbetstält kan arbetet göras året runt.

Vi anpassar arbetstältet efter projektets dimension, och vi har flera exempel på skräddarsydda lösningar där vi har anpassat den standardiserade produkten efter speciella önskemål från kunden. Är det ett ingenjörsprojekt som kräver speciallösningar? Vi gör allt vad vi kan för att lösa uppgiften.

Innan bygget har fått tak är det viktigt med tak, för att uttrycka saken enkelt. Tillfälliga tält hjälper till med att hålla konstruktion, isolering, el- och rörinstallationer torra.

Dessutom håller de byggarbetarna och verktygen torra och skyddade mot väder och vind, och eventuellt ser man vinster i form av minskad sjukfrånvaro och mindre slitage på dyra verktyg. Det finns alltså många fördelar med att sätta upp arbetstält.

Därför används arbetstält ofta under nybyggnation eller renovering av tak. Våra arbetstält har lyftöglor som gör att de kan lyftas med kran. Därefter kan de antingen sättas upp direkt på tak eller ställningar, så länge det finns möjlighet att förankra dem. Detta beräknas av O.B. Wiiks montörer.

En faktor man ofta räknar in i gjutningsarbetet är vädret. Men så behöver det inte vara. Med arbetstält från O.B. Wiik kan du gjuta året runt, när som helst.

Vill du att projektet ska gå enligt planen? Vill du undvika dyra förseningar? Förutsägbarhet kan vara minst lika viktigt som materialkostnader när det gäller stora gjutningsarbeten. Arbetstälten från O.B. Wiik kan snabbt bli en investering som lönar sig eftersom de håller borta vatten, fukt, snö och is från ytan där det ska gjutas.

Produkter inom bygg och anläggning

obwiik tälthall

Tälthall

Vår tälthall är den välkända WiikHallen med aluminium- eller stålkonstruktioner och plastbeklädnad. Den är mångsidig och kan användas hur som helst och fyllas med vad du vill. Hallen finns i ett stort antal varianter och med en rad olika tillbehör.

Läs mer...

o.b.wiik lagertält

Lagertält

Ett lagertält kan lösa många problem på en och samma gång. Kanske har er verksamhet behov av ett större lager för varor, arbetsredskap eller något helt annat?

Läs mer...