Ledig tjänst

Projektsäljare B2B

obwiik wiikhall isolertProjektsäljare B2B

Vi på O.B. Wiik AB är stolta över våra framgångar!

Bl a har företaget byggt världens största tälthall för AstaZero för att testa automatiserade fordon. Detta mångmiljonprojekt är den största enskilda ordern i O.B. Wiik Sveriges historia. Nu lägger vi också ett mycket framgångsrikt år med goda försäljningsresultat bakom oss och satsar på framtiden! Vi expanderar och planerar för stark tillväxt och har behov av att utöka vår säljorganisation med ett antal säljare med starkt affärsmässigt driv och motivation. Vill du vara med och tillsammans med oss utforska och tillvarata de oändliga möjligheter som finns på marknaden för stora tälthallar?

Din roll:
Med ditt starka säljdriv kan du utvecklas och bygga din karriär tillsammans med oss!
Potentialen i marknaden är stor och användningsområdena för våra stora tälthallar är oändliga! Alltifrån produktionshallar, logistikhallar, lagerhallar och sporthallar.
Rollen innebär ett affärsmässigt ansvar för hela säljprocessen; från att aktivt bearbeta marknaden och initiera nya kontakter, offertgivning och avslut. Stort fokus i rollen som projektsäljare innebär initialt att skapa nya affärsmöjligheter genom nykundsbearbetning men också att fördjupa och bygga långsiktiga kund- och affärsrelationer som gör att affären med etablerade kunder kontinuerligt växer. Det handlar om en värdebaserad systemförsäljning som ofta involverar en komplex samverkan av flera olika system som t ex värme, ventilation, avfuktning och belysning. Målgruppen är B2B och stora företag inom industrin. Utifrån kundens önskemål och behov tar du fram den optimala lösningen ur såväl tekniskt, miljömässigt som finansiellt perspektiv. Du trivs ute på fältet och vet att det är där grunden till en god affär läggs.

Kalkyl- och offertarbete kommer att ingå i dina arbetsuppgifter liksom deltagande på mässor och andra event. Detta görs i nära samarbete med vår marknadsavdelning och med stöd från våra tekniska och administrativa supportfunktioner.

När du börjar hos oss får du en grundlig introduktion och produktutbildning som ger dig en bra bas att lyckas och bli framgångsrik i din försäljning.

Den person vi söker har en bakgrund och erfarenhet inom försäljning eller teknik. Har du tidigare arbetat med försäljning mot industrin eller byggbranschen, där du också fått erfarenhet av större upphandlingar och entreprenadjuridik kan det vara en perfekt matchning! Du är flytande i svenska i både tal och skrift och behärskar engelska.

Men det allra viktigaste är dina personlighetsmässiga förutsättningar. Vi söker dig som har stora ambitioner att växa individuellt och tillsammans med oss. Du är en socialt begåvad person som skapar förtroende och bygger långsiktiga relationer med dina kunder. Med driv, entusiasm och hög ambitionsnivå lyckas du leverera resultat och hela tiden utveckla din försäljning och dig själv. Du ser möjligheter och vet att genom att göra det lilla extra, alltid med kunden i fokus, bygger du både din egen framtid och bidrar till företagets utveckling!

Vi erbjuder dig ett stimulerande säljjobb med stort eget ansvar som ger mycket goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Personalen är vår viktigaste resurs och en långsiktig satsning från båda parter. Bra introduktion och utbildning utifrån individuella utvecklingsplaner, teamwork, nära ledarskap och korta beslutsvägar skapar de bästa förutsättningarna att utvecklas och ta företaget och din egen karriär till nästa nivå.
Delar du också våra värdeord som samarbete, kvalitet, utforskande och pålitlighet; då är förutsättningarna för en givande kontakt stora!

Vi ser fram mot din ansökan, med CV och personligt brev, via www.mercuriurval.se (ref.nr.SE-14641). Ansök snarast, dock senast 14 februari. För mera information är du välkommen att kontakta Lisbeth Petersson på Mercuri Urval, lisbeth.petersson@mercuriurval.com.