Nödhjälp

När stora nödhjälpsorganisationer som UNICEF, World Food Programme och UNHCR rycker ut till humanitära kriser, är leveranskapaciteten avgörande. Därför behöver de kvalitetshallar snabbt.

Kontakta oss

När tiden räknas

En del katastrofer är förväntade, andra uppstår plötsligt, men oavsett vilket gäller det att snabbt nå fram med nödhjälpsutrustning av hög kvalitet. Våra uppdragsgivare är FN-organisationer och frivilliga hjälporganisationer, med vilka vi har ramavtal om leveranser av lagerhallar.

Det är Wiikhallen med dess olika konfigurationer som är huvudprodukten. Den används främst för lagring och distribution av livsmedel, som verkstad för fordon och som tillfällig skolbyggnad. Tack vare Wiikhallens flexibilitet kan den dock även användas för en rad andra behov som uppkommer vid humanitära kriser. En lång lista med tilläggsutrustning gör Wiikhallen lämplig även för tropikerna, ökenområden och arktiska förhållanden.

Redo för insatser världen över

En rad utplacerade lager har inrättats just för att möjliggöra en så snabb leverans som möjligt. Dessa är strategiskt placerade i städer runt om i världen, ofta nära hamnar. Städerna är Brindisi i Italien, Panama City i Panama, Dubai i Förenade Arabemiraten, Accra i Ghana, Kampala i Uganda, Subang i Malaysia, Djibouti i Afrika och Las Palmas. Dessutom är vårt norska huvudlager centralt beläget i Skedsmokorset.

Kortversjon ca. 1 minutt

Raskversjon på ca. 50 minutter

Produkter inom nödhjälp

obwiik nödhjälp wiikhall nex

WiikHall NEX

Denna nödhjälpshall är tio meter bred och kan byggas på till obegränsad längd i sektioner om fyra meter. De vanligaste storlekarna som används av FN och välgörenhetsorganisationer är 10×24 och 10×32 meter.

Läs mer…

obwiik nödhjälp wiikbabytent

Wiik ”BabyTent”

En multifunktionell, enkel och gedigen konstruktion med många användningsområden inom nödhjälp. Går snabbt att sätta upp i önskad längd.

Läs mer…

obwiik nödhjälp wiikhall instant

WiikHall modell Instant

Modell Instant er en WiikHall med modifikasjoner som gjør den spesielt egnet til nødhjelp. Rask og enkel montasje gjør den anvendelig i feltarbeidet, og den passer til en lang rekke formål.

Les mer…

obwiik nödhjälp wiikhall vision

WiikHall modell Vision

Detta är den hall som ofta används som huvudlager eller distributionspunkt för nödhjälp. Den stora lagerkapaciteten, gedigna konstruktionen och tillvalen av extrautrustning gör att den kan inrymma fordon eller nödhjälpsutrustning som t.ex. livsmedel, vattenreningsutrustning, presenningar, mattor, generatorer eller vattentankar – i stora volymer.

Läs mer…

o.b.wiik lagertält

Lagertält

Ett lagertält kan lösa många problem på en och samma gång. Kanske har er verksamhet behov av ett större lager för varor, arbetsredskap eller något helt annat?

Läs mer…